Kedd éjszaka nem csak a járványhelyzet miatti legújabb korlátozásokról és egyes gazdasági szereplők megsegítéséről jelent meg rendelet a Magyar Közlönyben, hanem egy egészségügyi dolgozóknak nyújtott kedvezményről is – olvasható a Privátbankár oldalán.

kormányrendelet szerint ingyenesen, a  menetjegy megvásárlása nélkül veheti igénybe a helyközi és a helyi személyszállítási közszolgáltatást minden egészségügyi dolgozó (az orvos, a fogorvos, a gyógyszerész, az egyéb felsőfokú egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személy, az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személy, továbbá az egészségügyi tevékenységben közreműködő egészségügyi szakképesítéssel nem rendelkező személy). 

Ingyenesen utazhat az az orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgató, aki a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködik.

Az  utazási kedvezmény a  2. kocsiosztályra érvényes. Az  utazási kedvezmény a helyjegyre valamint a  pótjegyre is vonatkozik.

Az érintettek ellenőrzés esetén a személyazonosság igazolására alkalmas okmányt és az  egészségügyi intézmény által kiállított igazolást kötelesek felmutatni.

Forrás: Privátbankár

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!