Az Eurostat legfrissebb statisztikái szerint 4 perccel többet utaznak a munkahelyükre átlagosan a magyar dolgozók, mint az európai átlag. Ez önmagában nem tűnik soknak, ám ha a teljes képet vizsgáljuk, rengeteg időt jelent – írja a liner.hu.

 Az Eurostat 2019-es adataiból kiderült, hogy a magyar munkavállalóknak átlagosan 29 perbe telik, mire eljutnak a munkahelyükre, míg az európai átlag jelenleg 25 percnél áll

– számolt be róla a statisztikát elemezve a Napi.hu

Megjegyzik, az Eurostat adatai a pandémia sújtotta időszakra nem vonatkoznak, az egy különálló adatsor.

A 4 perc önmagában nem tűnhet soknak, viszont ha ezt napi szinttel számoljuk, máris 8 percre jön ki, ami az egyhavi 22 munkanapos viszonylatban 176 perc, vagyis közel 3 óra. Ha éves viszonylatban nézzük, akkor pedig az európai átlagnál 35 órával utaznak többet a magyarok munkába, ennyi idő veszik el az ingázással.

Az Eurostat kiemeli jelentésében, hogy Magyarországon meglehetősen magas azoknak az aránya, akik 30 és 60 perc közötti idő leforgása alatt jutnak el a munkába, szám szerint 10.6 százalék, valamint azok aránya is 10 százalék fölött van, akiknek több mint egy órát kell ingázniuk naponta a munkahelyükre.

Nem Magyarországon a legrosszabb ilyen téren a helyzet, ugyanis a briteknél 30 perc, míg a letteknél 33 perc az az időtartam, ami alatt eljutnak a munkahelyre. A legkevesebb idő a ciprusiaknak szükséges (19 perc), de a görögök (20 perc) és a portugálok (21 perc) is jól állnak ebből a szempontból.

Forrás: liner.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!