Munkahelyváltoztatás esetén a szakdolgozók 10 százaléka külföldre menne, és csaknem 30 százaléka véglegesen elhagyná az egészségügyet – írja a weborvos.hu.

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) országos felmérést készített tagjai körében az egészségügyi szolgálati jogviszonyról. A több mint 30 ezer válaszadó csaknem harmada úgy nyilatkozott, nem írja alá az új jogviszonyt. A felmérés másik fontos tanulsága, hogy munkahelyváltoztatás esetén 10 százalék külföldre menne, és csaknem 30 százalék véglegesen elhagyná az egészségügyet.

Többek között ez derül ki a MESZK honlapjára felkerült felmérés eredményeiből.

A vizsgálat önkitöltős, online elérhető kérdőív formában, anonim módon történt. A vizsgálatot 2020. október 9. 18.00 óra és 2020. október 13. 9.00 óra között végeztük el. A Kamara a kérdőívek eléréséről szóló felhívását belső hírlevél hálózatán keresztül, valamint facebook oldalán adta közre. A kérdőívet 30.042 egészségügyi szakdolgozó töltötte ki.

A felmérés célja az volt, hogy a kamara hiteles képet kapjon az általa képviselt szakdolgozói társadalom véleményéről, javaslatairól, valamint felhatalmazást kapjon a szervezett vezetése a további lépésekre. A felmérés eredményeiből levonható következtetések alapján olyan megoldásokat kívánnak megfogalmazni és szorgalmazni, melyek az egészségügyi szakdolgozók érdekeit is szolgálják.

Mint a honlapon írják, a beérkezett vélemények alapján a szakmai köztestület azonnali egyeztetést kér. 

Forrás: weborvos.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!