"Ellenállásukat a szabadságukat és autonómiájukat korlátozó intézkedésekkel szemben messzemenően jogosnak tartjuk" – fogalmazzák meg levelükben az oktatók – írja a HVG.

 Szolidaritást vállalnak az SZFE hallgatóival az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának oktatói. Ezzel kapcsolatban egy nyilatkozatot is kiadtak, amelyet a Facebookon olvashatunk.

Az október 12-i keltezésű levélben azt írják a Színház- és Filmművészeti Egyetem tiltakozó diákjairól, hogy "küzdelmüket az egyetemi oktatás, a gondolkodás és a művészi alkotás szabadságának védelmében vívják, tehát a Magyarország Alaptörvényében garantált jogok érvényesítése a céljuk. Ellenállásukat a szabadságukat és autonómiájukat korlátozó intézkedésekkel szemben messzemenően jogosnak tartjuk, támogatjuk, és erre buzdítunk minden polgárt, akinek fontos az egyetem autonómiája és az alkotás szabadsága."

Az aláírók között találjuk például Radnóti Sándort, Bán Zsófiát (akinek a mesekönyve épp a napokban lett a szélsőjobboldalon nemkívánatos kötet), Hammer Ferencet, Kovács András Bálintot. A teljes névsort itt találja.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!