Valóban készít listát az újságírókról a Külügyminisztérium? Ezzel a kérdéssel szembesült hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorában a sportkommentátorból lett külügyi államtitkár, Menczer Tamás. Korábban a Telex írt arról, hogy kiszivárgott egy dokumentum, amely szerint az uniós tagállamok magyar nagykövetségétől kért információkat magyar újságírók szakmai útjáról a minisztérium. A Népszava cikke.

"Ez egy kiszivárgott dokumentum. Ez maga egy érdekes dolog. Úgy tűnik, a külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert, még mindig szivárognak dokumentumok."

- ezt felelte az államtitkár a  24.hu szemléje szerint. A műsorvezető Rónai Egon visszakérdezésére ugyanakkor azt mondta, ez nem volt fenyegetés. Ezt követően tagadta, hogy a külügy listázna újságírókat, mivel szerinte sem szándék, sem tudás nincsen hozzá. Majd hirtelen mégis arról kezdett beszélni, hogy elkezdetek újságírói látogatásokról adatokat gyűjteni, mivel azt vették észre, hogy "Soros-szervezetek" érzékenyítő kurzusokat tartanak nekik, amiben együttműködő partnerként vannak feltüntetve különböző budapesti nagykövetségek is. Menczer Tamás politikai támadásnak minősítette az újságírók részvételét az ilyen alkalmakon. 

Nekem az a feladatom a Külügyminisztériumban, hogy politikai ügyekkel foglalkozzak. És ezt egy politikai ügynek tekintem, hogy Soros György finanszíroz médiakurzusokat baloldali újságíróknak.

Az államtitkárnak egyébként úgy tűnik, rendre az a feladata, ha a külügyben valami megmagyaráznivaló van, akkor menjen el különféle tévéstúdiókba. Mint ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, Szijjártó Péter adriai jachtozását azzal mentette ki, hogy azért támadják a külügyminisztert a családi nyaralásával, mert a munkájában semmivel sem tudják megfogni.

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!