Kásler Miklós bejelentése szerint minden olyan tanár teljes összegű táppénzben részesül, aki az iskolában fertőződött meg koronavírussal, vagy az intézménybeli történés miatt kényszerül karanténba. A jogszabály még nem jelent meg az intézkedésről, a Pedagógusok Szakszervezete ennek ellenére azt javasolja az érintett tanároknak, hogy a háziorvosnál hivatkozzanak a miniszter bejelentésére. Az ATV műsora.

Jövő héttől csak az alsósok és az ovisok járhatnak be a budapesti Lauder Javne iskolába – tudta meg az eduline.hu. A felsősök digitális tanrendre térnek át. Az intézmény főigazgatója a minisztériummal egyeztetve hozta meg a döntést. A közlés szerint az iskolában 21 diáknál és 9 pedagógusnál mutatták ki a koronavírus fertőzést, 3 tanuló pedig már korábban átesett a betegségen.

Az emberi erőforrások minisztere a héten úgy fogalmazott, ahol fertőzöttet találnak, ott az érintett pedagógusoknak a karantén idejére teljes összegű táppénz jár.

Ám a jogszabályi hátterét még sehol nem találtuk

– mondta az ATV Híradónak Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Ők azt az ígéretet kapták a Klebelsberg Központtól, hogy hamarosan megjelennek a pontos részletek.

Addig azonban az érdekképviselet áthidaló megoldásként azt javasolja: ha valaki karanténba kényszerül, és jelentkezik az orvosánál, a miniszter bejelentésére hivatkozva kérje, hogy az estet kezeljék munkahelyi balesetként.

A Pedagógusok Szakszervezetének nincsenek konkrét számai a koronavírus fertőzésben érintettek köréről. Az általános iskolák felső tagozatától kezdve ugyanis már nemcsak az osztályfőnök találkozik a diákokkal.

A szervezet további problémákról is egyeztetne az iskolák központi fenntartójával. Például szeretnék, ha az intézményekben védőnők segítenének a koronavírusra utaló tünetek azonosításában.

Forrás: ATV

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!