Az ismeretlen férfi megkéselte a jegykezelőt, a vasutas érdekképviselet most megduplázta tettes fejére kitűzött „vérdíjat” – olvasható a Népszavában.

A korábbi ötszázezer forintról egymillióra emelte a jegyvizsgáló nő késes támadójának nyomravezetői díját a Vasutasok Szakszervezete (VSZ), miután a rendőrség egy hónapja hiába keresi a tettest.   A szakszervezet pénteken, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett:

augusztus 14-én a lajosmizsei vonalon egy bliccelni próbáló utas késsel több helyen megszúrta a jegyvizsgálót, amikor arra figyelmeztette, hogy nem utazhat jegy nélkül. A nő azóta is kezelésre szorul.

Meleg János, a VSZ elnöke hangsúlyozta, az elkövetők nem úszhatják meg az ilyen és ehhez hasonló eseteket, ezért "fejpénz" kitűzésével próbálják meg segíteni a nyomozást. Szerinte tarthatatlan és akár életveszélyes is az, ami időnként a vonatokon történik, ezért ennek véget kell vetni. Ráadásul ha a támadót nem sikerül elkapni, "vérszemet kaphatnak" más hasonló gondolkodású, viselkedésű emberek is - tette hozzá az elnök.

Forrás: Népszava

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!