A miniszter hangsúlyozta, hogy jár a teljes táppénz azoknak a tanároknak, akik a munkahelyükön fertőződtek meg – írja a HVG.

 A tavaszi tapasztalatok alapján döntött úgy a kormány, hogy az oktatást a hagyományos módon indítja el, mondta el Kásler Miklós az Életközelben videósorozat legújabb részében.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője hozzátette, számoltak azzal, hogy a vírus megjelenik az iskolákban, azt azonban kizárta, hogy mindegyik osztályban feltűnik a koronavírus. Több mint 13 ezer helyszínen folyik oktatás, a miniszter szerint ezrelékben mérhető az érintettség, ezt a helyzetet pedig uralni lehet. Néhány iskolában kis időre teljes egészében átálltak digitális oktatásra, máshol csak egyes osztályokat küldtek haza.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nem túl következetes, hogy egy adott iskolákban mikor hoznak meg rendkívüli intézkedéseket. Volt olyan iskola, ahol komplett osztályokat küldtek haza egy fertőzés miatt, máshol pedig rendben elindult az oktatás, noha kimutatták a koronavírust egyes diákok és a tanárok körében.

Kásler megerősítette, hogy azok a pedagógusok, akik a munkahelyükön kapták el a koronavírust, teljes táppénzre jogosultak.

Forrás: HVG