A Somogy megyei Kastélyosdombón első alkalommal takarították be a komlót. A faluban az Ökumenikus Szeretetszolgálat átmeneti otthont működtet. Az ott élők gondozták az ültetvényt. A termést az egyik hazai sörgyár dolgozza fel. A HírTV információi.

Tíz éve nyitotta meg a családok átmeneti otthonát az ökumenikus szeretetszolgálat Kastélyosdombón. Céljuk, hogy az önhibájukon kívül bajbajutottak olyan foglalkozásokat sajátítsanak el, amelyekkel önálló életet tudnak kezdeni. A komlótermesztés ilyen elfoglaltság lehet. Ebben az egyik sörgyártó cég nyújtott segítséget.

A komlótermesztés mellett állattenyésztéssel foglalkoznak az itt élők, néhány évvel ezelőtt pedig egy sajtkészítő üzemet is létrehoztak. A személyzet 30 fős, ezzel az átmeneti otthon lett a környék legnagyobb foglalkoztatója. A sörgyártó cég pár éven belül szeretné elérni, hogy minden magyar sörük hazai alapanyagból készüljön. Ebben a szakminisztérium is partner, anyagilag ösztönzi a gazdákat arra, hogy minél többen foglalkozzanak komlótermesztéssel.

Forrás: HírTV

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!