Az egészségügyi dolgozók és idősgondozók érdemeit méltatta a koronavírus-járvány elleni küzdelemben Áder János köztársasági elnök. Az államfő az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén a Szent László Kórházban tartott beszédet. A Magyar Hang írása.

– Ennek az esztendőnek a kezdetéig sem az én, sem a gyermekeim generációja nem tapasztalta még meg, hogy egyik pillanatról a másikra hogyan változhat meg az életünk. Hogy egyik napról a másikra a korábbihoz semmiben sem hasonlító életformát kell kialakítanunk – emlékezett vissza az államfő a koronavírus-járvány kezdetére.

Áder arról is beszélt, hogy miközben a társadalom életformaváltásra kényszerült, a kórházak falai között élet-halál harc folyt egy még alig ismert ellenséggel.

– Váratlan helyzetek, gyors döntések, felelősségvállalás, siker és kudarc, emberi drámák. Magukat nem kímélő orvosok, ápolók, gyógytornászok, kórházi dolgozók, asszisztensek, idősgondozók, mentősök. A mostani járvány idején minden korábbinál erősebben éltük át, hogy az egészségügyben, a betegek, idősek ápolásában dolgozók munkája mit is jelent – mondta Áder János.

Kitért arra is, hogy emellett sok egészségügyi dolgozónak idős szüleiről vagy távoktatásban tanuló gyermekeiről is gondoskodnia kellett.

Az államfő köszönetet mondott nekik, a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak, és mindenkinek, aki „a frontokon szolgált az ország számos más egészségügyi intézményében”, és bár „a háború” nem ért véget, hiszen még nem áll rendelkezésre védőoltás a koronavírus ellen, az egészségügyi dolgozók „tudását, elkötelezettségét, lelkiismeretességét látva – a megszerzett tapasztalatokat is figyelembe véve – jó okunk van a bizakodásra”.

Forrás: Magyar Hang

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!