A járványhelyzet alatt home office-ban dolgozók produktivitásában semmilyen visszaesést nem tapasztaltak a HR-esek – írja a HVG.

 Nem csökkent a hatékonysága azoknak a hazai vállalkozásoknak, ahol minden kolléga távmunkában dolgozott a közel három hónapos kijárási korlátozások alatt – írja az EY és a HR Fest a közleményében.

A felmérésből, amiben több mint 50 kis-, közép- és nagyvállalati HR vezetőt kérdeztek, kiderült, hogy a járványhelyzet miatt az irodai dolgozók számára a vállalkozások 76 százaléka rendelt el home office-t az elmúlt három hónapra.

Az egészségügyi veszélyhelyzet végével elindult a munkavállalók visszatérése az irodákba, a közlemény szerint a legnagyobb kihívást most a megfelelő irodai környezet kialakítása, az egészégre és a biztonságra vonatkozó protokollok betartása (51 százalék) jelenti.

Rákérdeztek a kutatás készítői a home office-al kapcsolatos tapasztalatokra is. Ebből kiderült,

gyakorlatilag semmilyen visszaesést nem tapasztalt a megkérdezett HR-vezetők közel kétharmada, sőt, a munkatársak produktivitása még javult is a kijárási korlátozások alatt a válaszadók 22 százaléka szerint.

A kutatás szerint a cégek 40 százaléka egyelőre csak rövid távú célokat fogalmazott meg a fizikai visszatéréssel kapcsolatban. Hosszú távon új, rugalmas munkavégzési gyakorlat kialakításán azonban csak a megkérdezettek 29 százaléka dolgozik.

Forrás: HVG

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ