Balázs József a promenad.hu információi szerint június 15-i hatállyal távozik posztjáról – olvasható a Népszavában.

 Június 15-i hatállyal távozik posztjáról Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője

tudta meg a promenad.hu. A portál kiemeli: Balázs Józsefnek az elmúlt hónapokban több vitatható döntése, intézkedése is országos sajtóvisszhangot váltott ki. Ilyen volt a szentesi gimnázium felvételi feltételeinek utólagos módosítása, majd a makói vasalódeszkás testnevelő tanár elleni fellépése. Utóbbi ügyben az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos ombudsman is vizsgálatot indított. A Magyar Nemzet ugyancsak azt írja: nem hivatalos, de megbízható forrásból úgy értesültek, hogy távozik a tankerületi vezető.

Mint megírtuk, Vezsenyi László pedagógus a digitális oktatás kezdetekor készített egy humoros videót, amelyen egy vasalódeszkán tanította úszni diákjait. A tankerület ezután elvette tőle a csoportjait, így nem taníthat, és töröltették vele a videót.

A tanár írásbeli fegyelmit kapott, amelyben felettesei azt állították, hogy „az iskola tanárához méltatlan módon, nem kellő komolysággal és szakmaisággal oktatott”. Kötelezték rá, hogy naponta elkészítse az aktuális tananyagot, és elküldje azt a tankerületi vezetőnek és az iskola igazgatójának, miközben órát nem tarthatott. A CitizenGo petíciót indított Vezsenyi László érdekében, amelyet már több mint 24 ezer ember írt alá. A Klebelsberg Központ szombaton egyebek mellett közölte: a tankerülettől kapott tájékoztatás alapján a videó miatt szülői bejelentés érkezett a tankerülethez.

A tankerületi központ arra hivatkozott, hogy a videóban látható gyakorlat balesetveszélyes, ha azt a gyerekek utánozni akarják. A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ emiatt döntött úgy, hogy munkáltatói intézkedéssel él

– tették hozzá. Azt írták, hogy miután a Klebelsberg Központ a történtekről, kérte a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntését, mert az eljárásával nem értettek egyet. A tankerületi igazgató azonban ezt nem tette meg.

Forrás: Népszava