Kevés szülő küldte be iskolába gyerekét az első napon. Az intézményekben ugyan nem indult újra a tanítás, de engedélyezett a pedagógusok és a diákok oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk és egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása.

Mintegy 21 ezer tanuló jelent meg kedden a tankerületek fenntartásában lévő iskolákban - közölte a Népszavával a Klebelsberg Központ. A lap emlékeztet arra, hogy a kormány két hete döntött az iskolák júniusi kinyitása mellett. Az intézményeknek ugyanakkor be kell tartaniuk a járványügyi intézkedéseket, és a fertőtlenítést is biztosítani kell.

Jelenleg 700 ezer általános és 500 ezer középiskolás van az országban, ebből az 1,2 millió diákból ment be 21 ezer az iskolákba tegnap.

Érdemes megjegyezni, hogy nem állt vissza a rendes tanítás, június másodikától engedélyezték az iskolákban a pedagógusok és a diákok oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk és egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása.

Forrás: Pénzcentrum

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!