Nem csak az iskolák nyitják meg a kapuikat a gyerekek előtt, hanem a napközis és ottalvós táborok is. Az egyik legnagyobb hazai tábor szervezője szerint a gyerekek minden eddiginél jobban vágynak találkozni a barátaikkal. A szülők eközben különleges biztonsági intézkedéseket várnak a koronavírus miatt – olvasható az ATV oldalán.

 Mégis láthatjuk idén a VAKÁCIÓ feliratokat az iskolatáblákon. A kormányinfón ugyanis megerősítették, hogy a digitális oktatás ugyan marad, de vidéken május 25-től, a fővárosban pedig június 2-től visszatérnek az iskolák a normális működési rendhez is, engedélyezik ugyanis az iskolákban a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozását. Szenkirályi Alexandra, kormányszóvivő elmondása szerint ez kiscsoportos konzultációkat, illetve egyéni felkészítéseket jelent, amennyiben az elmúlt hónapban tanultak rendszerezése, megerősítése a cél.

A PDSZ elnöke szerint a rendszer rugalmasnak tűnik és ez pozitívum, de ha nagy számban várnak majd el ügyeletet azoktól a tanároktól, akiknek ezzel párhuzamosan digitális formában is órákat kell tartaniuk, az komoly nehézséget okozhat majd. Ugyanakkor Szűcs Tamás szerint, a változás jó lehetőség lehet a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatására is.

Június 16-tól napközi- és ottalvós táborokat is meg lehet tartani. Az egyik legnagyobb, hazai tábor szervezője azt mondta híradónknak: külön igényfelmérést végeztek az ottalvós táborokról. A többség azt mondta, hogy szeretné, ha megtartanák őket, de Kittka Attila, a Funside Tábor alapítójának elmondása szerint a felük vár bizonyos intézkedéseket.

A 3 legfontosabb, amit leginkább várnak a szülők az ő felmérésünk szerint az a kézfertőtlenítő állomások elhelyezése, a még alaposabb fertőtlenítés és takarítás, valamint az alapvető higéniára való folyamatos kommunikáció.

A tábor szervezői folyamatosan kapcsolatban vannak a népegészségügyi központtal és együttműködnek a többi nagy magyarországi tábor szervezőivel is, hogy minimálisra tudják csökkenteni a járvány okozta kockázatokat.

Forrás: atv.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!