Nagyobb létszámú elbocsátást tervez az IBM – jelentette be a vállalat nemrég kinevezett vezérigazgatója, Arvind Krishna.

Azt nem árulta el a vezető, hogy pontosan hány embert terveznek elküldeni, a Wall Street Journal forrásai szerint globálisan több ezer emberről van szó. Az informatikai vállalat körülbelül 352 600 alkalmazottat foglalkoztat.

Az sem világos még, hogy földrajzilag és szektorálisan hogy néznek majd ki az elbocsátások, a magazin szerint legalább a Global Technology Services üzletág érintett lesz, melynek átstrukturálását január óta tervezik. Online fórumok szerint a Watson mesterséges intelligenciával foglalkozó alegység alkalmazottai is érintettek lehetnek.

Az IBM vezetése régebb óta fontolgatja az elbocsátásokat; a cég problémái még a koronavírus előtti időszakra nyúlnak vissza. A most elbocsátott amerikai alkalmazottak egészségbiztosítását az IBM 2021 júniusáig fizetni fogja.

Forrás: Portfolio

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

 

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ