Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az ATV Startban azt mondta: a gyerekek, tanárok és szülők is kimerültek az utóbbi hetekben, a digitális oktatás során azonban sokan új lehetőségeket fedeztek fel.

 Szabó Zsuzsa reagált arra is, hogy a kormányzat bejelentette: június 2-től újranyitnak az iskolák Magyarországon. A PSZ elnöke szerint azonban ez nem azt jelenti, hogy a digitális oktatásnak vége, inkább azt, hogy azoknak, akik ezt igénylik, felzárkóztató vagy fejlesztő csoportokat hoznak létre az iskolákban.

Szabó hozzátette: mindössze 16 munkanap van még hátra a tanév végéig, ezek a napok egyébként sem kifejezetten a tanulásról szoktak már szólni, ezért sokkal nagyobb energiát emésztett volna fel a hagyományos oktatási rendszer visszaállítása, mint amekkora haszna lett volna. 

A PSZ elnöke hangsúlyozta: mindenki nagyon nagy áldozatot hozott a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, az azonban veszélyes lehetett volna, ha az összes gyereket és tanárt egyszerre "eresztették volna rá" az iskolákra.

Szabó hozzátette: a digitális oktatásba mindenkinek bele kellett szoknia, a gyerekek, tanárok és szülők is nagyon elfáradtak, hiszen egyik napról a másikra történt az átállás. Ugyanakkor szerinte az új rendszerben mindenki sokat tanult, és sokan új lehetőségeket fedeztek fel, amelyek segítségével hatékonyabban tudnak tanulni.

Az évzáró ünnepségekről és ballagásokról azt mondta: a bejelentés nem tiltotta meg ezeket a rendezvényeket, szerinte lehet kisebb rendezvényekben gondolkodni, hiszen a gyerekeknek fontos egy-egy tanév lezárása, de csak azokon a településeken és azokban az intézményekben, ahol alacsonyabb a fertőzés kockázata.

Forrás: ATV

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!