A Magyar Szakszervezeti Szövetség az egyetlen szervezet, amelynek van bérfelzárkóztatási programja – jelentette ki Kordás László, a szervezet elnöke a Lánchíd Rádió reggeli műsorában.

Az érdek-képviseleti vezető elmondta, nemcsak a férfiak negyven munkaév utáni nyugdíjba engedését támogatják, hanem egyfajta mechanizmust is kidolgoztak arra, hogyan lenne meg ennek a fedezete, amely egyben a munkavállalók jövedelmét is növelné.
 
  Kordás László beszélt arról is, hogy az alapszabadságok elvétele miatt precedensértékűnek szánt pert indított az állam ellen a Magyar Szakszervezeti Szövetség. Az elnök a Lánchíd Rádióban elmondta, azt kifogásolják, hogy máig nem rendezték azoknak az ügyét, akiktől – az utóbb hibásnak bizonyult szabályozás miatt – elvették a szabadságuk egy részét. A szakszervezeti vezető még a per megindítása előtt levelet írt a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárának, illetve a szaktárca felelős államtitkárnak, hogy a kormány rendezze a ki nem fizetett szabadságok ügyét, de érdemi választ nem kapott.

Forrás: mno.hu