A tünetmentes Pintér Sándortól és minisztériumi dolgozóktól, illetve egy nagykanizsai cég alkalmazottaitól azonnal mintát vettek – írja a Népszava.

 A szentendrei önkormányzat 11 dolgozója is találkozott a koronavírusos marokkói közlekedési és vízügyi miniszterrel, Abdelkader Amarával, őket viszont még nem vizsgálták meg

- derül ki az RTL Klub Híradójából.   

Kedden végezték el a koronavírus gyorstesztet a nagykanizsai Hidrofilt Kft. dolgozóin, akik múlt héten találkoztak a fertőzött marokkói közlekedési és vízügyi miniszterrel Abdelkader Amarával. Pintér Sándor belügyminiszter is fogadta a politikust, tőle és 41 minisztériumi dolgozótól ezért már korábban vettek mintát. Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az első teszt mindenkinél negatív lett.

Abdelkader Amara Szentendrére is elutazott magyarországi látogatásakor, emiatt a szentendrei önkormányzat 11 dolgozója, köztük Fülöp Zsolt, a város független polgármestere most is karanténban van. Rajtuk mégsem végeztek még vírustesztet.

A képek alapján a marokkói politikus Siófokon is járt, ott viszont az önkormányzat nem is tudott a delegáció látogatásáról, így hivatalosan nem találkozott senkivel.  Az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján a 444 feltette azt a kérdést Kovács Zoltánnak, hogy ha az egységes protokoll alapján tünet és kapcsolat egyszerre kell ahhoz, hogy valakit teszteljenek, és a kormány tájékoztatása szerint minden állampolgárra ez vonatkozik, akkor hogyan tesztelhették a belügyminisztert még tünetmenetesen. Az államtitkár erre azt felelte, hogy az újságírók ne próbáljanak okosabbak lenni a szakembereknél, ne a szenzációt hajhásszák.

Arra nem adott választ, hogy milyen feltételnek kell teljesülnie a szűrővizsgálathoz, illetve minden esetben teljesült-e a protokoll.

Forrás: Népszava

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!