Az oktatás fejlesztésében és a közfoglalkoztatás helyett a piaci foglalkoztatás erősítésében látja a magyar gazdaság fejlődésének lehetőségét Chikán Attila egyetemi tanár, a Budapesti Corvinus Egyetem Versenyképesség Kutatóközpontjának igazgatója, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere – írja a sztarklikk.hu.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének rendezvényén, szolnoki Hozam Klubban tartott előadásában a szakember elmondta, hogy a tavalyi 3,5 százalékos gazdasági növekedés csökkenni fog, mivel az emelkedés csak az állami beruházásoknak és az uniós források lehívásának volt köszönhető. Ez nem ismételhető meg, így az idei növekedés már a 3 százalékot sem éri majd el, jövőre pedig csak 2 százalékot jósolnak.

   Chikán Attila álláspontja szerint a magyar gazdaság erősödésének feltétele, hogy a jelenleg preferált közfoglalkoztatás helyett a piaci foglalkoztatást erősítsék, valamint az oktatást fejlesszék. Hozzátette még, hogy hosszútávú reformokra van szükség, melynek fontos része a kis- és közepes vállalkozások támogatása, hogy azok a nemzetközi piacon is megállják a helyüket.

Forrás: sztarkikk.hu