Rendkívüli bejelentést tett a koronavírus elleni védekezésről a miniszterelnök.

Tíz akciócsoportot állított fel a kormány a koronavírus miatt - mondta Orbán Viktor.rendkívüli bejelentésében. Ezek a következők: egy oktatási, egy járványügyi konténerkórház felállítására létrehozott, létfontosságú vállalatok, nemzetközi koordinációért felelős, kommunikációs, rendkívüli jogrendért felelős, pénzügyi, gazdaság-újraindításáért felelős, kutatói és határellenőrzési.

Arra számítanak, hogy a gazdaság hamarosan megáll.

Több ezer mintavételhez elegendő tesztje van az országnak - tette hozzá a kormányfő. Kesztyűből 22 millió van, maszkból is több millió, érkezik egymillió műtéti sebészi maszk is. Lélegeztető-és altatógépből két-kétezer van, ami több tízezer megbetegedésre is elég lehet.

Az eddigi országok miatt most már Izraelből sem lehet belépni Magyarországra.

Hamarosan rendeletet hoznak arról, hogy március 16-a hétfőtől új oktatási munkarend lép életbe: a tantermen kívüli digitális munkarend.

Ezt azt jelenti, hogy a gyerekek nem mehetnek be az iskolába, az igazgatóknak viszont be kell menniük, a tanároknak pedig folytatniuk kell a tanítást.

Így a szokott rendben az érettségi vizsgákat is meg tudják majd tartani.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

 

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ