Az új koronavírus okozta légúti fertőzés megelőzése és a betegség terjedésének megakadályozása érdekében különböző intézkedéseket rendelt el az ügyészségeken Polt Péter legfőbb ügyész – tájékoztatta a Legfőbb Ügyészség csütörtökön az MTI-t.

 Ennek értelmében, ha az ügyészségi alkalmazott vagy hozzátartozója külföldről visszatért, akkor a dolgozónak lehetőség szerint biztosítani kell kétheti időtartamra az otthoni munkavégzést. Ennek hiányában két hétre – jellemzően tíz munkanapra – a dolgozónak szabadságot kell kiadni, vagy lehetővé kell tenni számára a munkahelyen az elkülönített elhelyezést.

A 60 év feletti, és a krónikus vagy súlyos betegséggel küzdők, továbbá a várandós ügyészségi alkalmazottak esetében az ügyészség biztosítja az otthondolgozást.
A legfőbb ügyész rendelkezése szerint már e hét hétfőtől elmaradnak az ügyészség által szervezett továbbképzési programok, külső továbbképzéseken az ügyészségi dolgozók nem vehetnek részt.

A fellebbviteli főügyészségek és a főügyészségek évértékelő értekezleteit sem tartják meg.

Az ügyészség a kormányzati intézkedéseket folyamatosan nyomon követi, és szükség esetén további intézkedéseket tesz a kollégák egészségének megóvása és megőrzése érdekében – áll a közleményben.

Forrás: Propeller

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ