A Budapesti Műszaki Egyetem honlapjára felkerült tájékoztatás szerint március 12-én és 13-án rendkívüli rektori tanítási szünet lesz az intézményben, március 16-20. között előrehozott tavaszi szünetet tartanak, majd március 23- tól kezdődően rendkívüli munkarendben, távoktatási módszerekkel (fejlett technológiák, információs rendszerek útján) folytatandó az oktatási tevékenység – írja a 24.hu.

Közölték, a vészhelyzetre tekintettel a tavaszi félév 2020. augusztus 31. napjáig meghosszabbításra kerül, egyes tanulmányi cselekmények (pl. laborgyakorlatok, vizsgák, záróvizsgák) teljesítésére eddig az időpontig kerülhet sor.

A Koordinációs Bizottság később, a fenntartóval egyeztetve dönt a félév további részének beosztásáról.

Hallgatók szerdán éjféltől nem léphetnek be az egyetem területére, a magyar állampolgár vagy Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkező kollégistának a kollégiumot haladéktalanul, március 15-ig el kell hagyniuk és haza kell térniük állandó lakhelyükre, de a külföldi kollégista hallgató továbbra is a kollégiumban maradhat, ha hazaköltözése jelenleg nem megoldható.

A hallgatók bármely a tanulmányaival összefüggő ügyeket kizárólag elektronikus úton intézhet.

Forrás: 24.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ