Április 10-ig otthoni munkát javasol a Google vezetősége minden olyan észak-amerikai dolgozónak, akinek a munkaköre lehetővé teszi a távmunkát. Azt javasolják az alkalmazottaknak, hogy mindig tartsák maguknál, esténként vigyék haza a laptopjaikat, mert bármikor váratlanul arra kérhetik őket, hogy másnap ne menjenek be az irodába. Csak a kontinensen több mint százezren dolgoznak a cégnek – írja az Index.

 A keresőóriásnak az a célja, hogy csökkentse az irodák telítettségét, kevesebb alkalmazott találkozzon egymással személyesen. Ez megfelel a járványügyi szakértők javaslatainak, és lassíthatja a koronavírus terjedését.

A Google tulajdonosánál, a teljes Alphabet cégcsoportban több mint 300 ezren dolgoznak világszerte, és a cégek vezérigazgatói már a múlt héten elkezdtek felkészülni a romló helyzetre. 

Mint azt a héten megírtuk, a Google napi 24 órában működő irányítóközpontot is létesített a koronavírus miatt, az egészségügyi leányvállalat, a Verily pedig hőmérős tapasz kifejlesztésébe kezdett bele, ami megkönnyíti a láz korai észlelését. 

Az ügyfelek pedig július 1-ig ingyen használhatják a G Suite-hoz tartozó Hangouts Meet videokonferenciás megoldást, amivel pótolhatók a személyes találkozók.


Forrás: Index

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!