Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere felhívásban kéri az egészségügyben dolgozókat, hogy legyenek elérhetőek és ne utazzanak el – írja a napi.hu.

 A koronavírus-járvány miatti intézkedéseket menedzselő kormányzati szerve, az Operatív Törzs kéréssel fordult a kórházak vezetőihez.

A Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere által aláírt felhívás arra kéri a kórházak vezetőit, hogy az egészségügyi és műszaki-gazdasági dolgozók a járványhelyzet idejére szüneteltessék vagy halasszák későbbi időpontra külföldi utazásaikat saját maguk, családjuk és a betegek élete, biztonsága és egészsége érdekében.

Arra kérjük a kórházigazgatókat, hogy hívják fel a dolgozóik figyelmét, hogy egészségük megőrzése nemzetbiztonsági érdek, hiszen a betegbiztonság és az egészségügyi ellátás biztosításához kiemelten fontosnak tartjuk az egészségügyi ellátó személyzet egészségének és munkaképességének megőrzését. Kérjük őket, hogy maradjanak most itthon, és legyenek elérhetőek!

- áll a felhívásban.

Itt kaphat információt Magyarországon

Ha kérdése van a koronavírussal kapcsolatban, hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központot a 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os számon. Az információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható. A vonalakon szakemberek adnak információt az új koronavírusról. A fertőzésről folyamatosan frissülő információk a koronavirus.gov.hu vagy az nnk.gov.hu weboldalon érhetők el. A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs e-mailes elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A levelekre a központ a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küld.

Forrás: napi.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!