Becsapva érzi magát 10 ezer rendvédelmi igazgatási szolgálatos alkalmazott, mert nem kapták meg az ígért 5 százalékos béremelést. A szakszervezet szerint félreértés történt, mert nem a béreket emelték 5 százalékkal, hanem a maximálisan adható bér felső határát. A Belügyminisztérium pedig állítja, nem vertek át senkit, mert arról, hogy ki mennyi emelést kap, illetve kap-e egyáltalán, a munkaadó dönt a teljesítményértékelések alapján – írja az atv.hu.

A rendvédelmi igazgatási szolgálatosok megint át lettek meszelve

- Árok Kornél, egykori szakszervezeti vezető éppen a bérlapokat mutatja, ezzel bizonyítva, hogy a rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban állók nem kapták meg az ígért fizetésemelést.

Ezen a bérlapon 2019 tízedik havi illetmény bruttó járandóság összesen 440 ezer forint, lakossági folyószámlára utalt 292600 forint, majd 2020 januári illetmény bruttó járandóság 440 ezer forint, lakossági folyószámlára utalás 292600 forint. Tehát forintra ugyanannyi összeg került utalásra és nincsenek az 5 százalékos emelések sehol.

- fejtette ki Árok.

Az MSZP felszólította a kormányt, hogy még tavasszal törvényileg rendezze a helyzetet.

Szemmel láthatóan a tavaly ilyenkori, vagy hasonló időszakban bejelentett 10 százalékos béremelés sem történt meg, és a nemrégiben bejelentett 5 százalékos tényleges béremelés sem történt meg.

- mondta Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szerint az öt százalék tartalmában nem öt százalék.

"Annak a fizetési kategóriának a felső határát emelik meg, amibe ők be vannak sorolva. Nos, a többsége nem a felső határ közelébe leledzik, hanem az alsó határ közelében ezekben a fizetési kategóriákban. És ez nem azt jelenti, hogy mindenki megkapja a saját illetményének az öt százalékát." - magyarázta Bárdos Judit, a BRDSZ főtitkára.

A Belügyminisztérium azt írja: senkit sem vertek át.

Az alapilletményt a munkáltató évente egyszer felülvizsgálhatja, de ennek feltétele a teljesítményértékelés. A rendvédelmi igazgatási szolgálatosokat január 1-jétől – bértömegre vetítve – 5 százalékos illetményemelés illeti meg. Ez nem azt jelenti, hogy minden egyes munkavállaló részesült illetményemelésben, hanem azt, hogy a munkavállalók összessége számára kifizethető bér emelkedett ebben a mértékben.

Forrás: atv.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!