Nem kapták meg az alap- és szakellátást végző fogorvosok a Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter által megígért 380 ezer forintos rezsitámogatást - mondta a Világgazdaságnak Nagy Ákos, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke. Az egyszeri, másfél millió forintos kiegészítő juttatás viszont minden rendelőbe megérkezett decemberben.

Kásler Miklós tavaly október végén a havi 130 ezer forintos rezsitámogatás helyett január 1-től havi 380 ezer forintot ígért a közfinanszírozott ellátásban dolgozó fogorvosoknak, akik az ígéret ellenére továbbra is csak 130 ezer forintot kaptak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a lap kérdésére azt írta, kiemelten kezelik a fogászati ellátás finanszírozásának javítását, az egyszeri, 1,5 millió forintos decemberi kiegészítő díjazásra 4,4 milliárd forintot fordítottak. A fogorvosok idén is számíthatnak az ígért kiegészítő plusz forrásra, de hogy ez mekkora összeg lesz, azt nem közölték - írta a napilap.

Nagy Ákos a lapnak azt mondta, a fogorvosi praxisoknak a jelenlegi 900 ezer forintos finanszírozás helyett minimum 1,6 millió forintra lenne szükségük ahhoz, hogy ne legyen ráfizetéses a munkájuk. Az alapellátás más szereplőihez képest a fogorvosi rendelőkben használt gépek sokkal drágábbak és ebből a pénzből kell fedezni az asszisztensek bérét, a közterheket és a rezsit is.

Forrás: napi.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

 

 

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ