A parkolóba szorult ki 220 szakszervezeti tag a német autóipari beszállító, a thyssenkrupp jászfényszarui gyárépületéből. Legalábbis arra az időre, amíg a szakszervezet átadta a tagoknak a Mikulás-csomagot és a hozzá járó, 15 ezer forintos utalványt. A szakszervezet kérte a gyár vezetésétől, hogy valamelyik szociális helyiséget bocsássák rendelkezésükre, de ezt megtagadták. Kozma Zsolt, az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezetének (ÉTMOSZ) elnöke elmondása szerint odáig fajult a dolog, hogy azt mondták nekik, ott a nagy parkoló, oldják meg ott az akciót – írja a 24.hu.

Ez nem volt korrekt és nem is elegáns

– mondta az elnök.

Kérdésünket eljuttattuk a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. központi címére és a HR-vezetőnek is, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

A jászfényszarui gyár mintegy 1000 dolgozójának több mint ötöde, 220 fő az ÉTMOSZ tagja. A viszonylag fiatal szakszervezet helyi tagsága nemrég lépte át a 200 fős határt, aminek igen nagy a jelentősége, ezzel ugyanis elérték már azt az arányt, hogy kezdeményezhessék a kollektív szerződés megkötését. Ha pedig ezt sikerül végigvinni, akkor a kollektív szerződés nemcsak a jászfényszarui egységben, hanem a thyssenkrupp másik négy telephelyén (Budapest Debrecen és Győr) dolgozókra is érvényes lesz.

Forrás: 24.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!