Elvárják, hogy a felek a megállapodásban garantálják a továbbfoglalkoztatást – írja a Népszava.

 Az Elmű és az Émász igazgatósága a rendelkezésére álló információk és dokumentumok alapján az E.ON vételi ajánlatának elfogadását javasolja részvényeseinek – tette közzé a két társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, a hírt a hvg.hu vette észre. A portál felidézi: az E.ON Hungária Zrt. októberben nyilvános vételi ajánlatot tett a Budapesti Elektromos Művek (Elmű) Nyrt. által kibocsátott valamennyi, egyenként tízezer forint névértékű, névre szóló törzsrészvények megvásárlására, részvényenként 34 585 forintos áron.

Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. által kibocsátott, egyenként tízezer forint névértékű, névre szóló törzsrészvények megvásárlására tett nyilvános vételi ajánlat esetében 31 701 forint az ajánlati ár részvényenként. Nem ennyire elégedett a vételi ajánlattal a két társaság üzemi tanácsa, amelynek véleményét szintén közzétették a tőzsde honlapján. Úgy vélik:

az több ponton olyan elemeket tartalmaz, amelyek „egyértelműen a munkahelyek leépítését deklarálják, vagy sugallják közép és hosszú távon”.

Ezért azt várják el, hogy a felek a megállapodásban garantálják a továbbfoglalkoztatást. Azt is elvárják, hogy az E.ON holding folytassa a „munkavállalói beleszólási jog eddigi jó gyakorlatát”.

Forrás: Népszava

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!