A Világgazdasághoz eljuttatott dokumentum szerint ma közös levélben kezdeményezte a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) a BKV Zrt. vezérigazgatójánál, Bolla Tibornál a 2020-ra vonatkozó bértárgyalások megkezdését.

Ebben a BKSZSZ és a VTDSZSZ is 15 százalékos alapbér-fejlesztési igényt támasztott a fővárosi céggel szemben jövő év januárjától.

A Schumacher Ferenc és Gulyás Attila által szignózott felhívásban az a kérés is szerepel a BKV Zrt. felé, hogy a 2020-as hatályos bérmegállapodás érdekében a vállalat vezetése azonnali hatállyal indítsa el a szakszervezetekkel az egyeztetéseket.

Múlt héten az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) adott ki közleményt a témában. Ebben azt állították, hogy egyre feszültebbek a BKV dolgozói a jövő évi béremelés körüli bizonytalanság miatt. Az EKSZ szintén bértárgyalást kezdeményezett Bolla Tibornál – aki a hírek szerint egyelőre a pozíciójában maradhat a főpolgármester-váltást követően is -, illetve ugyancsak 15 százalékos fizetésfejlesztéssel állt elő. Annak, hogy a követelés mellé a BKSZSZ és a VTDSZSZ is felsorakozott, azért van jelentősége, mert míg az EKSZ a szakszervezeti tagok mindössze 10 százalékát képviseli, a BKSZSZ a VTDSZSZ-szel együttesen 80 százalékos arányt tudhat maga mögött.

Forrás: Világgazdaság

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ