Valami nagy baj lehet a Saminánál Tatabányán: fizetések csökkentéséről illetve várható elbocsátásokról beszél a gyár igazgatója, már fel is függesztették a termelési bónuszt a vállalatnál. A boldoguljtatabanyan.blog.hu írása.

 Tavaly még sikertörténettel szerepelt a cég a hírekben, sőt egyik beruházása kapcsán tavaly még 1,2 milliárd vissza nem térítendő támogatást is kapott a tatabányai Sanmina az adófizetőktől. Ezzel szemben most egy, az igazgatónak tulajdonított körlevélben azt tudatták a dolgozókkal, hogy

az előző negyedéves rossz eredmények miatt, mivel nem sikerült javítani a gyári hatékonyságon és kevés a profit, hamarosan elindulhat egy komolyabb létszámleépítés, ennek előkészítéseként erre a negyedévre felfüggesztik a termelési-bónuszt,

magyarul kevesebbet fognak keresni a munkavállalók. Talán úgy gondolkoznak, hogy minél többen elmennek, annál könnyebb lesz, nem nekik kell felmondani. Mindezt egy, a cégnél dolgozótól tudtuk meg.

A gyárvezetés mentalitását jól érzékelteti, hogy

azok területek sem kapnak semmit pluszban, amelyek a cégvezetés által elismerten is nagyon jól teljesítettek.

Szóval van egy rossz negyedéves eredmény és mindjárt elverik a port a dolgozókon. Nem is értjük, ezek után hogyan várják el, hogy mindenki a legjobb tudása szerint dolgozzon tovább.

Megkerestük  Pallag Gábor Humán Erőforrás Igazgatót az ügyben, kíváncsiak voltunk, hogy tényleg az lesz-e költségek visszafogásának következménye, hogy megválik a dolgozói egy részétől a cég, és hogy a túl nagy létszám miatt nem keletkezett annyi profit, amennyit el szerettek volna érni? 

Szerettük volna azt is megtudni, hogy a hamarosan bevezetendő három hónapos időkereket effektíve az jelenti-e, hogy kevesebb lesz a munkavállalók bére az adott időszakban?

Kaptunk is egy semmitmondó, pökhendi választ:

Érdeklődésére közlöm, hogy egy rendkívül intenzív növekedési időszakot tudhatunk magunkénak, amely növekedés után most a hatékonyabb működésre kell helyeznünk a hangsúlyt.

A vállalatunk eredményei, az előttünk álló kihívások belső ügyek, azok megosztása harmadik félre nem tartoznak, ezért folyamatosan, közvetlen módon osztjuk meg azokat munkatársainkkal, akik az ismert csatornákon érdeklődhetnek, vagy tehetnek fel kérdéseket.

Nem értünk hozzá, de azért megjegyeznénk, hogy ha a rendkívül intenzív növekedésből az következik, hogy felfüggesztik a termelés-bónuszt és egyéb megszorító intézkedéseket vezetnek be, akkor valamit nagyon rosszul csináltak. Sajnáljuk, hogy a Sanmina igazgatója nem érzi szükségesnek, hogy egy értelmes tájékoztatást adjon a tatabányaiaknak.

Forrás: boldoguljtatabanyan.blog.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ