Nő, család, karrier II., a generációk közötti együttműködés a témája annak a nemzetközi konferenciának, amelyen átadják a Legjobb Női Munkahely 2014 díjakat november 12-én a Personal Hungary 12. Emberierőforrás- menedzsment Szakkiállítás keretében a Millenáris Parkban – írja a Népszava.

A Legjobb Női Munkahely 2014 díj elnyerésére a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) írta ki a pályázatot a 20-250 fő, és a 250 fő feletti munkavállalót foglalkoztató munkáltatók részére.

Az MNKSZ célja, hogy rámutasson a generációk összefogásának szükségességére, családi példákon keresztül, valamint a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére és jó példákat mutasson be, amelyeket más vállalkozások is átvehetnek. A rendezvényen példaként olyan vállalkozásokat mutatnak be, ahol a munkavállalóik érdekeit is figyelembe véve segítik a munka és a családi élet harmonizálását.

A hazai társadalom életének kutatása és elemzése során arra a következtetésre jutottak, hogy a magyar nők többsége nem akar választani család és karrier között, valamint, hogy a család működőképessége, a család aktív munkavállalóinak segítése érdekében a generációk együttműködése, azaz a nagyszülők bevonása segíthet a legtöbbet. Ők jelentősen megkönnyíthetik a fiatal és a középkorú szülők munkavállalását és munkahelyi karrierjét.

Ezzel egyidejűleg elengedhetetlen, hogy a családi élet és a munkavállalás összehangolásának feltételeit a munkaadóknál is meg kell teremteni. Az MNKSZ Legjobb Női Munkahely pályázata keretében 2007 óta végzett felmérései azt bizonyítják, egyre több hazai munkaadónál vannak már ezzel kapcsolatban átvehető példák, és mind jobban terjed az a felfogás, miszerint érdemes „nőbarátnak" valamint „emberbarátnak" lenni.

Forrás: Népszava