A hamarosan épülő debreceni BMW-gyárba főleg a régióból keresnek kollégákat, a magyar nyelv magas fokú tudása előnyös, de nem az országhatár számít a kiválasztási szempontoknál – tudta meg a Világgazdaság a vállalattól.

Múlt héten írta alá az infrastrukturálisan előkészített terület adásvételi szerződését Debrecen város önkormányzata és a BMW Group Manufacturing Hungary, ezzel a beruházási terület a BMW tulajdonába került, amely így megkezdheti az autógyár építési munkálatait. A szerződéskötésen Michele Melchiorre, a gyár igazgatója elmondta, hogy

már 250 BMW-alkalmazott dolgozik a debreceni gyár munkálatainak előkészítésén, augusztusban az első négy HR-munkatárs is csatlakozott a céghez, a munkavállalók toborzása is megkezdődött.

A Világgazdaság kérdésére a társaság közölte, hogy ez a 250 fős csapat Münchenben dolgozik az új egység és folyamatainak a tervezésén. A BMW Group különböző részlegeiről érkeztek a kollégák, a beszerzés, a logisztika, a gyártástechnológia, a kontrolling, az IT, a HR és a kommunikáció területéről. A toborzást tekintve még főként a HR-re fókuszálnak, de készülve a jövőbeni gyárépítési feladatokra, keresnek kivitelezési és gyártási területre is munkatársakat. Nagyobb toborzási hullámok helyett folyamatos keresés során veszik majd fel a dolgozókat.

Tizenegyféle típusú munkahelyet hirdettek meg a vállalat honlapján, és a korábbi tájékoztatásuknak megfelelően nagyjából ezer állást kínálnak majd készülő egységükben.

Kvalifikált, minőségorientált, tenni kész és elkötelezett kollégákat keresünk, főleg a kezdeti szakaszban

– közölte a társaság. Kiemelték, hogy számukra ezek az értékek fontosabbak, mint az iskolai eredmények vagy a diplomák száma.

Forrás: Világgazdaság