Plasztikkártya váltja az Erzsébet-utalványokat. Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártyán egyszerre kezelhető az étkezési, az ajándék, az iskolai, a kultúra, a sport, valamint a gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány is. A kártya zsebei megfelelnek a papíron kibocsátott Erzsébet-utalványok típusainak, így az egyes zsebek felhasználhatósági köre azonos a papíralapú utalványokéval – tudta meg az Origo.

Az elektronikus utalványkártya mellett a papíralapú utalványok továbbra is forgalomban maradnak, azok elfogadásában nincs változás. Az utalványkártya a folyamatosan bővülő kártya-elfogadóhelyeken használható fel. A mágnescsíkkal rendelkező Erzsébet-utalvány Plusz kártyát vásárláskor PIN kód védi, a rendszer biztonságát pedig a nemzetközi MasterCard-csoport garantálja – írja honlapján az erzsebetutalvanyplusz.hu.

Az Erzsébet-utalvány Plusz kártya érvényessége 3 év, a feltöltött összegek felhasználási ideje megegyezik a papíralapú utalványokéval.

Az Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus utalványkártyára történő átállás az elfogadóhelyeknek nem jelent többletköltséget –írják.

Az elektronikus utalvány többek közt egyszerűbbé teszi az elfogadás folyamatát, mivel egy kártyán az összes utalványtípus kezelhető. A plasztikkártya az elfogadóhelyek számára az adminisztrációt is megkönnyíti a papíralapú utalványokkal szemben, ezért átláthatóbbá válik a rendszer kezelése is.

Forrás: Origo