A volt fideszes miniszter és EU-biztos novemberben hazatér, és vélhetően folytatja egyetemi munkáját – írja a HVG.

Navracsics Tibor rövid interjút adott a Transindexnek Bonchidán, amikor egy kulturális projektet jelentett be. Az Európai Bizottság oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa elmondta, novemberben valószínűleg hazajön Magyarországra, és folytatja egyetemi munkáját. A korábbi külgazdasági és külügyminiszter utalt rá, hogy még akár a hazai belpolitikában is részt vehet, de ez nagyban függ attól, hogy milyen lehetőségek adódnak számára itthon.

A Fidesz volt frakcióvezetője, egykori igazságügyi és külügyminiszter szerint Trócsányi László sikerrel fogja venni az esetleges akadályokat mint az EU bővítésért felelős biztosa, példaként magát hozta fel.

Ahogyan 2014-ben magam is mindenféle ellenkező szándék ellenére sikeresen meg tudtam csinálni a felkészülési időszakot, és aztán a meghallgatásokat is, így Trócsányi László is sikerrel fogja venni az akadályokat

– nyilatkozta Navracsics, aki kitért a Magyar Tudományos Akadémia ügyére is. Elmondása szerint az átalakítással nem sérült az MTA függetlensége.

Amennyire én tudom, különböző modellek vannak a kutatóintézetek és az Akadémia működésével kapcsolatban. Nyilván, ha ezzel kapcsolatban bármilyen alkotmányossági aggály lenne, vagy közösségi jogba ütközne, akkor a megfelelő intézmények megteszik ezeket a lépéseket

– mondta, de hangsúlyozta, hogy oktatásügyi biztosként kifejezetten nincs véleménye arról, hogy egy Akadémia kutatóhálózatát hogyan szervezik.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!