A hivatalos indoklás szerint „tevékenységének áramvonalasítása keretében” 2300 munkavállalóját küldi el a British American Tobacco (BAT) szerte a világban – tudta meg a HVG.

Az egyebek között a Lucky Strike, a Dunhill, a Kent és a Rothmans cigarettát gyártó vállalat arra készül, hogy egyszerűsíti szervezetét, így kevesebb vezetőre lesz szükség. Ennek megfelelően az elbocsátandók mintegy 20 százalékát teszik majd ki különböző szintű vezetők.

A British American Tobacco a magyar piacon a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. révén van jelen. A kft. két pécsi üzeme, a Pécsi Dohánygyár és a Szivarkagyár 800 alkalmazottal harminc piacot lát el világszerte.

Azt épp másfél hete jelentették be, hogy bővítik a pécsi dohánygyárat, ez az üzem lehet a British American Tobacco egyik legnagyobb nikotinpárnagyára a világon. A gyár akkori közleményében azt ígérték, hogy 100 új munkahelyet teremtenek.

A BAT most azt jelezte, hogy jobban akar alkalmazkodni az új szokásokhoz, és a takarékoskodás révén felszabaduló tőkét az elektromos cigarettákhoz hasonló új termékek fejlesztésére fordítja. Az új vezérigazgató, Jack Bowles arra számít, hogy az új tervnek köszönhetően 2023-2024-re új termékek forgalmazásából származó bevételek elérik az évi 5 milliárd angol fontot.

A BAT bejelentése előtt néhány órával döntött úgy az amerikai kormány, hogy a következő hónapokban betiltja az ízesített elektromos cigaretták forgalmazását.

Forrás: HVG

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!