Pest megyei olvasónktól értesültünk róla, hogy egy hétig nem működött a körzetükben a postai kézbesítés. A múlt héten szabadságon volt a postás, és mivel a munkaerőhiány miatt egyáltalán nem volt helyettesítője, így elmaradt a szokásos kézbesítés. Hiába telefonált be a postára, hogy érdeklődjön, a telefont sem vette fel senki. Az előfizetett napilapját kétnaponta esténként vitték ki neki – ekkor kapta meg az aznapi meg az előző napi újságot. A jó hír, hogy azóta már visszajött a postás a szabadságról, így jön az újság is, érkeznek a levelek, és hamarosan a rezsiutalványokat is kézbesíti majd az egyhetes kimaradást behozni igyekvő kézbesítő – írja a 24.hu.

Más körzetből kaptunk olyan jelzést, hogy nem gond a helyettesítés, megint máshonnan, hogy nagyon is. Utóbbi helyen

nem tudnak tervezni a dolgozók a szabadsággal, illetve nem tudják kivenni a nekik járó napokat a munkaerőhiány miatt.

A Magyar Posta érdeklődésünkre nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy akár a szolgáltatás is kimaradhat, ha szabadságra megy a postás. Azt írták, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a küldemények kézbesítése időben megtörténjen minden településen.

A társaságnál vannak olyan területek, illetve szakmakörök, amelyeket jobban sújt a munkaerőhiány

– ismerték el. A Posta folyamatos toborzással, hirdetésekkel próbálja mielőbb az üres állásokat betölteni.

Hogy hány ember hiányzik jelenleg a postától, milyen munkakörökben van a legnagyobb hiány, mennyire veszélyezteti ez a szolgáltatás teljesítését, arra nem tértek ki.

Forrás: 24.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ