Az etnikai homogenitás megőrzéséről az állítólagos népességcsere veszélyességéről szónokol, a nagy nyilvánosság előtt minden rosszat elmond a bevándorlásról a magyar kormányzat, közben rendkívül laza szabályozás mellett tömegével engedi be az országba a külföldi munkásokat – erről ír a Wall Street Journal.

Magyarország ellenezve a migrációt szélesre tárja kapuit a külföldi munkások előtt címmel sok részletre kiterjedő cikket közöl a Wall Street Journal Magyarország munkaerőhelyzetéről. Különös tekintettel arra, hogy

szinte minden környező országnál lazább és kedvezőbb körülmények biztosításával igyekszik a kormány hazánkba csábítani a szakembereket. Az új migrációs szabályok ebben a tekintetben – szinte a legliberálisabbak a régióban.

Mongol zászló leng az egyik kertes házon Móron, jelezve lakói hovatartozását. Csak Móron legalább száz mongol dolgozik az autóüléseket gyártó cégnél.

A kivándorlás és az alacsony születésszámok miatt munkaerőhiányt egyesek 80 ezerre, míg mások 150-200 ezerre teszik hazánkban.

A kormány Mongóliából, Indiából, Vietnámból, s ki tudja még hány országból toboroz munkaerőt, reklámokon keresztül is, és például Ukrajnából és Szerbiából érkezők engedély nélkül is dolgozhatnak azokon a helyeken, ahol kiugróan magas a munkaerőhiány.

A kormányzati statisztikák szerint 43 százalékkal megugrott a kiadott munkaengedélyek száma, amikor kedvező szabályozást vezettek be egyik pillanatról a másikra, s aminek következtében már 8-21 nap alatt be lehet szerezni ezeket az engedélyeket.

Ingyenes szállást, tolmácsot és kedvezményes élelmiszerjegyet biztosítanak, illetve adott esetben ingyenes hazautazást is a szerződés leteltével.

Forrás: Klubrádió

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ