Lezárult a KézenFogva Alapítvány megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő kétéves programja, amelynek segítségével csaknem nyolcvan embernek sikerült munkát találni - tájékoztatta a szervezet csütörtökön az MTI-t.

Az alapítvány közleménye szerint a Ránk számíthatsz a munka világában! elnevezésű program célja az volt, hogy 2013 augusztusa és 2015 júliusa között megváltozott munkaképességű emberek munkába állítását segítse.

Hozzátették, hogy teljesítették a projekt legfontosabb célkitűzését, ugyanis csaknem nyolcvan, megváltozott munkaképességű embert sikerült elhelyezni, közülük több mint ötven embert három hónapot meghaladóan a nyílt munkaerőpiacon. A munkaerő-közvetítések száma mintegy ötszázra tehető a két év alatt.

A program során több mint száz munkáltatóval álltak kapcsolatban, amelyek között van multinacionális nagy cég, állami fenntartású intézmény és kis magánvállalkozás is - írták.

A KézenFogva Alapítvány a többi között azért dolgozik, hogy a megváltozott munkaképességű emberek is méltósággal élhessék mindennapjaikat. Segítenek, hogy ügyfeleik teljes értékű munkát végezhessenek, ennek érdekében pedig nemcsak a munkavállalót támogatják, hanem a munkáltatóban és a közvetlen munkatársakban is erősítik a kölcsönös el- és befogadást - zárul a közlemény.

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ