Hetek óta nem kapják meg a leveleket, számlákat a XIII. kerületben - erről panaszkodott több lakó és vállalkozó az RTL Klubnak. Egy lakó a híradónak azt mondta, elment a postára érdeklődni, hogy miért nem jönnek meg már egy ideje a küldemények, ahol állítása szerint azt a választ kapta, hogy szabadságon van a postás, így nincs, aki kivigye a leveleket – olvasható az Indexen.

 Ez viszont a helyieknek több, mint kellemetlenség: van, aki a késedelmes kézbesítés miatt csak késve tudta befizetni a számlákat, egy fitnesz terem ügyvezetője pedig arról beszélt a tévé riporterének, hogy nem kapnak meg támogatási szerződéseket, így néha pénztől esnek el a postáshiány miatt, így ez a működésüket is veszélyezteti.

A Magyar Posta az RTL Klub kérdéseire csak annyit válaszolt, hogy a társaság mindent megtesz, hogy időben kézbesítse a küldeményeket, és hogy vannak területek a cégen belül, amelyet jobban súlyt a munkaerőhiány, de folyamatos toborzással igyekeznek betölteni az állásokat. 

Az RTL Klub híradója szerint

nem csak a XIII. kerületben maradnak el a levelek: a Facebookra több érdi lakos is posztolt arról, hogy hetekig nem jöttek meg a levelek, majd egyszerre jött meg az összes számla és küldemény. A bejegyzések szerint a Posta az ügyfelek kérdésére Érden is a szabadságokra hivatkozott. 

Forrás: Index

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

 

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ