Várhatóan 2020 végére felépül az új Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ Berettyóújfaluban. A beruházás közel 200 munkahelyet teremt a Hajdú-Bihar megyei településen. A személyzet kiválasztásának segítségére toborzó irodát nyitott a városban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága július 29-én – olvasható a dehir.hu-n.

 A büntetés-végrehajtási szervezet körletfelügyelő, biztonsági felügyelő és szakápoló munkakörökben biztosít munkalehetőségeket az új Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központban. A hivatásos állományba kerülőkre egy tizennégy hetes szakmai képzés, míg a szakápolónak jelentkezőkre egy kilenc hónapos OKJ-s ápoló képzés is vár. A büntetés-végrehajtást választók a képzési idő alatt teljes fizetést kapnak és akár két szakmát is szerezhetnek.

A 194 ággyal rendelkező új intézmény képes lesz a fogvatartottak kórházi egészségügyi ellátását országos szinten biztosítani és azt megszervezni, valamint biztosítottak lesznek a hosszú távú ápolás, őrzés, és járóbeteg-szakellátás feltételei is.

Az új intézmény a tervek szerint számos önálló – mint például sebészeti, tüdőgyógyászati, urológiai vagy szülészeti-nőgyógyászati – szakrendelővel fog rendelkezni, amelyek alkalmasak lesznek arra, hogy a fogvatartottak gyógyítását büntetés-végrehajtási viszonyok között biztosítsák.

Az egyéb előre tervezhető, speciális eszközt és műszerezettséget igénylő beavatkozásokat a Gróf Tisza István Kórházzal kötött szakmai együtt működés keretében végzik majd. Az új egészségügyi intézmény épületeinek külső és belső kialakításában olyan fogvatartottak vesznek részt, akik a munkálatok elvégzéséhez szükséges szakképesítést és gyakorlati tapasztalatokat a hazai börtönökben szerezték meg, a beruházásban részt vevő fogvatartottak társadalmilag hasznos munkavégzéssel tölthetik ítéletüket, így a leendő intézmény már a felépülésével is reintegrációs célokat szolgál.

A fogvatartotti munka és annak jótékony hatásai a kivitelezés részleteiben is megjelenik majd, hiszen az intézmény felszerelési tárgyainak jelentős részét a belső ellátás keretében a büntetés-végrehajtás égisze alatt működő gazdasági társaságok gyártják.

A büntetés-végrehajtás stabil, kiszámítható, hosszú távra tervezhető munkahelyet jelent, amelyhez képzési és előmeneteli lehetőségek is társulnak.

A büntetés-végrehajtási hivatásról és a lehetséges pozíciókról további információ a www.bv.gov.hu/toborzas oldalon található, de információt hétköznapokon a 06 (1) 301 8396-os telefonszámon is lehet kérni.

Forrás: dehir.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!