Mintha a múlt századba lépne vissza az, aki körülnéz a vácrátóti bakterházban – mutatta be az elképesztő körülményeket az RTL Klub Híradója. Az épület környékén nem nyírják a füvet, klíma helyett a dolgozók egy mini ventilátort kaptak, de télen sem jobb a helyzet. Csak a vaskályhával tudnak fűteni, de abban sincs köszönet: a bakterek lába lefagy, fejüknél viszont őrült meleg van.

A kerti budit azért nem használják, mert életveszélyes, a csapban pedig ugyan van víz, de elvezetés már nincs, ezért egy vödörbe folyik az egész. Még mindig jobb a helyzet, mint a másik vácrátóti bakterházban, ahol vödörben mosnak kezet a bakterek.
Az RTL Klubnak a MÁV szóvivője elmondta: 470 vasúti épület van hasonló állapotban, melyek rendbetételére 10 milliárd forintra lenne szükség. Azt sem tagadta, hogy éppen a legkevesebbet keresők dolgoznak a legrosszabb munkakörülmények között.

Egyik korábbi cikkünkben mi is bemutattunk egy bakter, aki 36 éve vár angol vécére, de van, ahol a mobilklímát úgy dobták össze maguknak a dolgozók - igaz, azt cikkünk megjelenése után leszereltették velük.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

 

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ