Két év alatt megnégyszereződött az EU-n kívülről érkezett, Magyarországon legálisan munkát vállaló emberek száma. Arról, hogy hány engedélyt adhat ki az illetékes hivatal az unión kívülről érkezőknek, a pénzügyminiszter dönt. Az idei keret 57 ezres, kétezerrel magasabb, mint a 2018-ra megszabott célszám – írja a HVG.

A kormány egyre inkább rejtegeti a pontos adatokat.

Szakítottak például azzal az eddigi gyakorlattal, már nem közlik havonta az idegenek számát, nehogy a hivatalosan sulykolt bevándorlásellenesség ellentmondásba keveredjen a mindennapok valóságával. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat még a tavalyi, egész évre vonatkozó elemzését sem adta ki.

A 2017-es adatok alapján az látszik, hogy különösen a Távol-Keletről, Mongóliából és Vietnamból érkező dolgozók szaporodtak meg. Elszállásolásuk nem éppen baráti, a munkában viszont beváltak, igaz, a betanított munkában. Szakképzettekről nehezebb gondoskodni.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

 

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ