Nem csak Budapesten rövidül a kormányablakok nyitvatartása, már Fejér megyében is változtatni kellett az ügyfélfogadási renden – írja a napi.hu.

A kormány állításával szemben nem csak Budapest és Pest megye kormányablakainál rövidült létszámhiány miatt az ügyfélfogadás, hanem például a Fejér megyei kormányhivatalhoz tartozó bicskei kormányablaknál is. Itt nem heti hét órával rövidült az ügyfélfogadás, hanem kedden és szerdán zárnak be ezentúl egy órával korábban. A járáshoz tartozó települések: Alcsútdoboz, Bicske, Bodmér, Csabdi, Csákvár, Etyek, Felcsút, Gánt, Mány, Óbarok, Szár, Tabajd, Újbarok, Vértesacsa és Vértesboglár.

A kormány eddig csak arról beszélt, hogy Budapesten és Pest megyében kellett szigorítani az ügyfélfogadásban.

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar emberek zökkenőmentesen és minél egyszerűbben intézhessék ügyeiket

- válaszolta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára Bencsik János (Jobbik) képviselő írásbeli kérdésére.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a legutóbbi kormányinfón elárulta, hogy a fővárosi kormányablakok leterheltségének csökkentésére a vidéki kormányhivatalokból 35-36 ügyintéző érkezett Budapestre.

Nagyságrendileg hatszáz kormánytisztviselő távozott a fővárosi kormányhivatalokból. Jövő január után hétszáz ügycsoport már nem tartozik a kormányhivatalokhoz, és a jelenlegi létszám akkortól szerinte biztosan elegendő lesz.

Azt is fontolgatják, hogy az átmeneti időszakra szeptembertől nyugdíjasokat foglalkoztatnak vissza.

Napi.hu korábban megírta, hogy a központi és területi közigazgatásban a 2018 nyarán elrendelt létszámstop miatt több mint 10 százalékos létszámhiány alakult ki. Mindezt megfejelte, hogy ugyancsak márciusban a kabinet a bürokráciacsökkentés jegyében „bújtatott” létszámcsökkentést kezdeményezett egyes kirendeltségeknél. A területi kormányhivataloknál átlagosan 6,5 százalékkal csökkentették az állományt - részben úgy, hogy a korábbi létszámstop miatt keletkeztek üres státuszokat megszüntették, részben pedig úgy, hogy több embernek felmondtak.

Forrás: napi.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!