Sokszor lassúak, koszosak és pontatlanok a vonatok Magyarországon, amit a vasutasok a munkakörülményekkel és az elavult hálózattal indokoltak a hvg.hu-nak. Hétfőn hosszabb cikkben számoltunk be arról, hogy a magyar vasúttársaság 20-30 éve adós bizonyos fejlesztésekkel, például a bakterházak felújításával. Cikkünkben nem csak azt mutattuk be, hogy több őrhelyen még angolvécé sincs, hanem azt is, hogy a fülledt hőséget az egyik bakterház dolgozói úgy küszöbölték ki, hogy maguk dobták össze a pénzt egy hordozható légkondícionáló berendezésre – olvasható a HVG-ben.

A mobilklímát azonban mostanra lekapcsoltatták a dolgozókkal. A hvg.hu úgy értesült, hogy cikkünk megjelenése után a szobi és a vácrátóti őrhelyen is megnézték a körülményeket az "ingatlanosok", a vasútnál így hívják azokat, akik az épületek állagáért, a körülményekért felelnek. Nem ígértek az ott dolgozóknak semmit, viszont megtiltották nekik, hogy használják azt a mobilklímát, amelyet saját pénzükön vettek, hogy elviseljék a toronyban a forróságot. Úgy tudjuk, arra hivatkozva tépték ki a falból klímát, hogy a bakterok nem kértek és kaptak engedélyt a használatára, továbbá szabálytalanul, a kéménylyukba kötötték azt be. Kijelentették, hogy

van elég baj a HVG-cikk miatt, nem kell még ez is.

A klíma

a HVG cikk miatt felsőbb utasításra nem használható

- ezt az üzenetet már a bakterok hagyták egymásnak egy, a klímára ragasztott cetlin.

Kerestük a MÁV-ot, hogy reagáljon a történtekre. Amint választ kapunk, közöljük.

Forrás: HVG

A MÁV Zrt.: a következő válasz megjelentetést kérte az üggyel kapcsolatban:

A MÁV Zrt.-t felháborítja a cikkben leírt eset. A MÁV Zrt. vezetősége utasította a szakterületet, hogy a klimatizálás helyreállítását e hét végéig végezzek el. A kollegialitás szabályait rúgta fel, aki ily módon kikapcsoltatta az őrhelyen a klímaberendezést. Az üggyel kapcsolatban belső vizsgálatot indítottunk.

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!