Tavaly még sok dolgozó nyaralt ott, ma már az ingatlan eladásán ügyködik a Magyar Posta – írja a Népszava.

Szép csendben túlad siófoki, Beszédes József sétányon található üdülőjén a Magyar Posta - derült ki a Harangozó Tamás szocialista képviselő és Fónagy János államtitkár közötti levélváltásból. 

Harangozónak az tűnt fel, hogy a nyaranta életteli üdülő idén gyanúsan kihalt, a jelek szerint egy postai dolgozó vagy család sem pihen ott – rá is kérdezett a némaság okára Bártfai-Máger Andrea postaügyekért is felelős tárca nélküli miniszternél. Bártfai-Máger helyett pedig Fónagy válaszolt.

Az államtitkár szerint Posta eladja 14 szobás és hat apartmannal rendelkező üdülőkomplexumát, most állítják össze az értékesítéshez szükséges dokumentációt. Hogy mikor, mennyiért és kinek értékesítenék, arról nincs információ, de Fónagy János szerint nyilvánosságra hozzák majd a részleteket – miután az üzlet megtörtént.  

Az ügy állásáról a Népszavától értesült Postás Szakszervezet elnöke is.

„Tudtuk, hogy a vállalat a leromlott állapotú üdülő eladására készül, de azt nem, hogy már ennél a fázisnál tartanak” - mondta kérdésünkre Tóth Zsuzsa. Az elnök szerint az eladást az idén megígért, átlagosan 10 százalékos béremelés teheti szükségessé: 

a 30 ezer dolgozót foglalkoztató Magyar Posta ugyanis hiába állami vállalat, piaci szereplőként már nem számíthat állami támogatásra a bérrendezésben sem, saját erőforrásaiból kell gazdálkodjon.

üdülő, posta,

Talán a bérrendezés teszi indokolttá az állami vállalat Üllői úti épületének értékesítését is: szintén pénteken derült ki, hogy a Magyar Posta Zrt. eladja az Ecseri úti metrómegálló melletti, nagyrészt kihasználatlan toronyépületet. A Világgazdaság szerint a 1,6 vagy 1,2 milliárd forintért adhatják el a pesti ingatlanegyüttes négy épületrészét. Nem mellékes, hogy a komplexum 59 százalékban állami tulajdon, 41 százalékban pedig a Schmidt Mária és családja érdekeltségébe tartozó ingatlanfejlesztő vállalat, a BIF Zrt. birtokolja - így annak elővásárlási joga is van az épületekre. 

Az eladások kapcsán megkerestük a Magyar Posta Zrt.-is, hogy kiderüljön: 

  • Országszerte mely ingatlanokat adnák el idén és jövőre?
  • Mekkora bevételre számítanak ezek után, és a befolyó összeg hány százalékát fordítanák béremelésre?
  • Ha volt már lezajlott ingatlaneladásuk, melyik épületet adták el, mennyiért és ki volt a vevő?

Ha kapunk válaszokat a vállalattól, frissítjük cikkünket.

Forrás: Népszava

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!