Az építőipari cégek, illetve az ágazatban dolgozók munkavédelmi tudatosságának fokozása érdekében két éves, országos tájékoztató kampányt indít a Pénzügyminisztérium (PM) az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével (ÉVOSZ) közösen - jelentette be a PM foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón - írja a Hír.ma.


Bodó Sándor kiemelte, folyamatosan nő a magyar gazdaság teljesítménye, amelynek az építőipar az egyik húzóágazata. Ezt támasztja alá, hogy 2019. első negyedévében több mint 320 ezren dolgoztak ebben a szektorban, ami körülbelül 60 ezres növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy tavaly 915 munkabaleset történt az építőiparban, ebből 22 halálos kimenetelű volt, 7 pedig súlyos csonkolással végződött. Az államtitkár szerint az építőipar gazdasági súlya, valamint a szektorban bekövetkezett munkabalesetek miatt döntöttek a "Fókuszban az építőipar - első a munkavégzés biztonsága" című, 2020 végéig tartó kampány elindítása mellett.

Forrás: Hír.ma/MTI

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!