A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szeretné, ha inkább leülnének tárgyalni a kormánnyal. Azt gondolja, az átcsoportosítások nem oldják meg a kialakult problémákat.

Kritikus a létszámhiány a fővárosi kormányhivataloknál. Boross Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke elmondta az ATV Start műsorában, hogy

a probléma nem csak Budapesten, hanem országosan is jelen van, akár 6-7 órát is várakozni kell egy-egy hivatalban.

Kormányzati szándék volt a létszámcsökkentés, folytatta, de valószínűleg nem számítottak ilyen kritikus helyzetre. Mivel azonban nem emelték a béreket, növelték viszont a munkaidőt, csökkentették az alapszabadságot, így sokan elmentek, és ha nem fordítja vissza ezt a kormány, akkor a helyzet nem is fog változni, közölte Borossné.

Állítólag a kormány reagált a kialakult helyzetre, de az MKKSZ elnöke említette, hogy velük, az érintettekkel nem tárgyaltak. Átcsoportosításban gondolkodnak, folytatta, de az nem fogja megoldani a problémát, tette hozzá. Talán az jelenthet valamit, amit a fővárosban kipróbálnak, hogy a konkrét ügyfelező időt meg kell rövidíteni, vagyis az ügyek feldolgozásának idejét a háttérügyintézők esetében kell megfelelően alakítani, magyarázta. 

A szakszervezet elnöke kiemelte, hogy július 1-je nem csak Semmelweis-nap, hanem a Közigazgatás napja is, és elvárják a kormánytól is a megbecsülést, mert a kormány valódi munkáltató, akire minden magyar munkáltató odafigyel, és példát kellene mutatnia, hogy bánik a munkavállalóival, akiknek a versenyképességet köszönheti.
Boross Péterné elmondta, hogy a szakszervezet megpróbál nyomást gyakorolni a kormányra, amin meg fognak lepődni, de inkább azt javasolja, hogy üljenek le egymással tárgyalni.

Beszélt arról, hogy a fiatalok, az Y-generáció, olyan munkahelyet szeretne, ahol kevesebb a munkaidő, és több a fizetés, és óriási jelentősége van az erkölcsi megbecsülésnek, ezeket az államnak figyelembe kell vennie, jelentette ki.

Forrás: ATV

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!