Kilenc éve nem volt hajlandó szabadságra menni Nagyoroszi polgármestere, így a nógrádi község képviselő-testülete felfüggesztette őt a munkavégzés alól, majd fegyelmi eljárást kezdeményezett ellene – írja a Blikk.

Mint a különös történetről elsőként beszámoló nool.hu írta, Gönczöl József a következő egy hónapban bejárhat a munkahelyére, ám semmilyen hivatalos okmányt nem írhat alá, sőt még az önkormányzat alkalmazottainak sem adhat utasításokat. A fegyelmi bizottság elnöke, Ferenczy Gábor alpolgármester azt mondta, többször megkérték a polgármestert, hogy vegyen ki szabadságot, ám erre nem volt hajlandó. 

– Jelenleg folyik az eljárás: a bizottság meghallgatta, a bizonyítékokat összegyűjtöttük, a jövő héten dönt a képviselő-testület

 – magyarázta Ferenczy. 

A képviselők attól tartanak, hogy Gönczöl – ha nem választják újra – egyben váltja meg az összegyűlt napokat. A polgármester leszögezte: munkaügyi bírósághoz fordul. 

– A 9 évből hatot már nem tudok érvényesíteni a saját butaságom miatt, 240 napot biztosan elbuktam, csak az elmúlt 3 évben összegyűlt 120 jöhet szóba. Ezeket megváltanám pénzben, ha nem választanak újra, de nem egyben:

csak mintegy másfél milliót kapnék, ami nem sok egy 700 millió forint éves költségvetésű település esetében 

– mondta Gönczöl. 

Forrás: Blikk

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!