A legígéretesebb startupperek vették birtokba a Brain Bar nagyszínpadát május 30-án este. Az öt ország tizenegy versenyző csapata közül a munkahelyi elégedettség mérését elősegítő megoldást fejlesztő svéd Happy at Work győzte meg a zsűrit és nyerte meg a Blastoff fődíját, így ők az OXO Holdings 150 ezer eurós befektetési ajánlatával láthatnak hozzá terveik megvalósításához. A Deloitte különdíját a magyar LOKCHECK nyerte el, akiknek célja a digitalizáció elterjesztése a magyar építőiparban – írja az Origo.

Brain Bar első napján a döntős csapatok egyenként három percben prezentálhatták ötleteiket és a verseny iránti nemzetközi érdeklődést jól mutatja, hogy az idei verseny döntőjébe brit, lengyel, dán és svéd startup is bekerült.

Blastoffon bemutatkozott projektek között volt többek között fenntartható termékek piactere,az étkezést kávékapszulához hasonlóan forradalmasító megoldás,valamint a filmkészítőknek felhő alapú tárhelyet kínáló szolgáltatás is. A döntős csapatok felsorolása és bemutatása itt olvasható: Blastoff döntősök

A 11 versenyző olyan neves nemzetközi és hazai szakemberekből álló zsűri előtt mutatta be megoldásait, mint Martin Olczyk, a Techstars ügyvezető igazgatója; Apró Anna, kockázati tőkebefektető; Oszkó Péter, az OXO Group alapítója, valamint Gelencsér Zoltán, a Vodafone Hungary pénzügyi igazgatója; Tancsa Zoltán, a Deloitte Magyarország adó- és jogi tanácsadási üzletágának partnere és Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője.

happyy at work,

A Deloitte Fast50 Most Disruptive Technology Special Award 3 millió forintos tanácsadási szolgáltatással járul hozzá, hogy a különdíjas LOCKCHECK újabb nagy lépést tegyen a világpiaci siker irányába.

A startupok versenyén a jövő legfiatalabb vállalkozóinak nemzetközi versenye, az Invendor Innovation Academy uSchool entrepreneurship program győztese, a Swin csapata is nagy sikerrel mutatta be projektjét a Blast Off startup versenyen.

Brain Bar Európa legnagyobb jövőfesztiválja, amely idén is csatasorba állítja tudomány és technológia, az üzleti világ és a művészetek képviselőit, hogy megvitassák a jövő legfontosabb kérdéseit.

Forrás: Origo

Hozzászólok a Facebookon

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!