Csaknem háromszázmillió forint európai uniós támogatásból vásárol újabb, több szakrendelés munkáját segítő korszerű eszközöket, műszereket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet. Az intézmény nemrég azzal került a hírekbe, hogy átmenetileg bezárt az 20 ágyas infektológiai, vagyis fertőző betegségekkel foglalkozó osztálya – írja a napi.hu.

A mostani fejlesztés eredményeként növekszik a definitív (azaz befejezett, a beteg gyógyulásával záruló) ellátások száma, csökkennek a területi egyenlőtlenségek

- idézi az MTI a kórház közleményét.

Az egészségügyi intézmény fejleszti több szakrendelését, ide tartozik a belgyógyászat, a sebészet, a gyermekszemészet, a szemészet, a fül-orr-gégészet, a bőr-és nemibeteg-ellátás, a szájsebészet, a fogszabályzás, a fogászati röntgen, a tüdőgyógyászat, a radiológia, a gyógytorna és az urológia.

kórház,

A Hetényi május 1-től nem látja el a fertőző betegeket, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztálya április 23-án határozott arról, hogy a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, valamint a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház látja el a betegeket.

A beutalása a centrumokba a háziorvosoknak, és azoknak az intézmények feladata, ahol a beteg jelentkezik. Az osztály dolgozóit az intézményen belül átmenetileg más szakterületre irányították át.

Forrás: napi.hu

Hozzászólok a Facebookon